Neuro Markedsføring – MS

Introduktion

Læringsmål og Case

Cotonshoppen



Bubble



Trendhim



Afrunding af Læringsmål

Refleksion

Min refleksion
Neuromarketing har været en fascinerende læringsproces, der både har styrket mine faglige kompetencer og udvidet min forståelse af markedsføringens dybde. Gennem arbejdet med iMotions-softwaren, som inkluderer teknologier som eye tracking, ansigtsanalyse og GSR (galvanic skin response) sensorer, har jeg fået indsigt i, hvordan menneskelig adfærd og følelser kan måles og analyseres i en markedsføringskontekst.

Faglige læringspunkter
Jeg har lært, at neuromarketing går langt dybere, end jeg først troede, og det har ændret min opfattelse af, hvor vigtig hver enkelt detalje er i markedsføring. Detaljer som en farvesammensætning, placeringen af elementer på en hjemmeside eller selv små ændringer i budskabsleveringen kan have en betydelig påvirkning på kundens emotionelle respons. Det har været overraskende at opdage, hvor stor indflydelse subtile elementer har på beslutningstagning, og det har gjort mig mere bevidst om, hvordan markedsføring bør skræddersyes for at skabe følelsesmæssig resonans.

Decoded
Noget af det empiri som vi fik mulighed for at dykke ned i i forløbet er ‘Decoded’ af Phil Barden. Bogen her gik ned i alle de forskellige faktorer der forklarer hvorfor vi køber, herunder hvordan menneskets autopilot fungerer, og hvordan vi kan påvirke den, når vi markedsfører. Her bliver der også forklaret hvordan alle kognitive sanser er i brug, når vi beslutninger omhandlende køb. Det var lidt af et chok, at god markedsføring ikke bare er en visuel pæn reklame, men at der er tusindvis af ting man kan gøre optimere muligheden for køb.

Praktisk erfaring med iMotions-Softwaren
Arbejdet med iMotions har givet mig en praktisk forståelse af avancerede analysemetoder. Med eye tracking lærte jeg at identificere præcise områder af opmærksomhed og visualisere, hvad der fangede testpersonernes interesse. Ansigtsanalyse gjorde det muligt at måle subtile følelsesmæssige reaktioner, mens GSR-sensoren afslørede fysiologiske reaktioner som stress eller engagement.

En væsentlig udfordring var brugen af PDF-filer som stimuli, hvor softwaren havde begrænsninger. Dette krævede en kreativ løsning, hvor vi som team sammen med en dialog med iMotions support kom frem til. Denne udfordring var frustrerende, men det lærte mig værdien af problemløsning og fleksibilitet i arbejdet med teknologi.

Betydningen for min udvikling
Denne proces har givet mig kompetencer, der rækker ud over det tekniske. Jeg har udviklet en dybere forståelse for, hvordan neuromarketing teknologi kan bruges strategisk i markedsføring, hvilket gør mig bedre rustet til at analysere og forbedre markedsføringsstrategier. Det har også givet mig en ny værdsættelse for, hvordan data kan kombineres med kreativitet for at skabe kampagner, der virkelig påvirker mennesker.

Micro Credentials
Når jeg husker tilbage på vores 1-uges MC omhandlende neuromarketing, husker jeg det som et kompliceret forløb, og det ville jeg stadig kalde det. Dog efter at have dykket meget mere ned i emnet, fandt jeg ud af hvor meget mere kompleks det kan blive. Det har helt klart givet mig en fordel at have haft en MC omhandlende emnet førhen. Stadig har jeg skulle bygge meget mere ovenpå min tidligere viden fra emnet.  Heldigvis gjorde min nysgerrighed og vilje til at dykke ned i det, at jeg ville kunne  få det maksimale ud af iMotions-softwaren. 

Fremadrettet læring
Neuromarketing har vist mig, hvor afgørende det er at forstå menneskelig adfærd på et dybt niveau, når det kommer til succesfuld markedsføring og innovation af kampagner. Den tekniske og faglige viden jeg fik ud fra faget, vil ikke kun styrke mine færdigheder som markedsføringsøkonom, men også give mig en konkurrencefordel i at udvikle strategier, der taler direkte til forbrugernes følelser og behov.

Litteraturliste


Armstrong, A. (2011). Empathy as a mechanism of aesthetic experience. Colby College Honors Theses. Hentet fra https://digitalcommons.colby.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1831&context=honorstheses

Legrenzi, P., & Umiltà, C. (2014). Neuromarketing: From novel to familiar. Neuroethics, 7(2), 123–136. Hentet fra https://link.springer.com/article/10.1007/s12152-014-9227-y

Morin, C. (2019). Neuromarketing: What you need to know. Harvard Business Review. Hentet fra https://hbr.org/2019/01/neuromarketing-what-you-need-to-know

Forbes Agency Council. (2023). Neuromarketing: The future of marketing strategy. Forbes. Hentet fra https://www.forbes.com/councils/forbesagencycouncil/2023/07/13/neuromarketing-the-future-of-marketing-strategy/

Barden, P. (2013). Decoded.

CiteseerX. (n.d.). Neuromarketing: Principles and implications. Hentet fra https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep1&type=pdf&doi=1261f0bd23afa1ed4a3bccc99ff01ee4857118cd

iMotions. (n.d.). Gaze mapping. Hentet fra https://help.imotions.com/docs/gaze-mapping

iMotions. Areas of interest (AOIs). iMotions. https://help.imotions.com/docs/areas-of-interest-aois

Portfolio Side om MC Neuro-Marketing
https://www.cgodthaab.com/2023/08/30/neuro-marketing/

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner